HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Suni Çim Satın Alma Rehberi

02-08-2022 09:26
Suni Çim Satın Alma Rehberi

Doğru Suni Çimi Seçimi için Suni Çim Satın Alma Rehberi

1960'larda suni çim icat edildiğinde tek bir marka ve tek bir ürün vardı: AstroTurf.

O zamandan beri, yüzlerce farklı suni çim türü sunan bir çok şirket ortaya çıktı. Firma sayısının çokluğu suni çim alacakları kararsız bıraktı. Bu yüzden doğru suni çim seçimi için öğrenmeniz gereken şaşırtıcı miktarda bilgi ve terminoloji var.

Tüm farklı görünümler, kaliteler ve fiyatlar ile araziniz için en iyi suni çimi nasıl seçeceğinizi merak ediyor olabilirsiniz. Suni çim için bu eksiksiz alıcı kılavuzunu yeni müşterilerimizi düşünerek oluşturduk.

Bu makalenin sonunda, ev, oyun alanı, bahçe veya yeşil alanlar için en iyi yapay çimi güvenle seçmek için bilmeniz gerekenler ile donatılmış olacaksınız. Bu kılavuz suni çimin farklı unsurlarını kapsayacak ve bir suni çim alırken nelere dikkat etmeniz gerekir sorusuna yanıt verecektir.

O zaman başlayalım.

Alanınız İçin En İyi Suni Çim Nasıl Seçilir?

Aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda marka, özellik ve ürün olduğu için yapay çim alışverişi yapmak bunaltıcı olabilir.

Alanınız için en iyi suni çimi seçme konusunda adım adım bir kılavuz ile karşınızdayız.

  1. 1. Derin bir araştırma yapın.
 

Her şeyden önce, çimin kurulacağı alanı araştırın.

  • ·Çok fazla yaya trafiği alacak mı?
  • ·Su birikintilerine veya durgun suya eğilimli mi?
  • ·Güneşte mi yoksa gölgede mi kalacak?
  • ·Evcil hayvanlar tarafından kullanılacak mı?

Bu sorular ve daha fazlası, suni çiminizde hangi özelliklere ihtiyacınız olacağını anlamanıza yardımcı olacaktır.

Ardından, mevcut markaları ve ürünleri araştırın. Suni çim üretimi yapan veya satan firmalar, sentetik çim ürünleri hakkında istediğiniz tüm bilgileri size sağlamalıdır.

  1. 2. Suni Çim Yapısını Anlayın
 

Sentetik çimin bu kadar karmaşık olabileceğini kim bilebilirdi?

Bu bölümde, ürün özelliklerini yorumlayabilmeniz ve projenize en uygun sentetik çimi bulabilmeniz için suni çim dünyasındaki tüm özel terminolojiyi açığa çıkaracağız.

  • ·İplik
 

Suni çim üretilirken üç tip iplik kullanılır: polietilen, polipropilen ve naylon.

Polietilen, çok yönlülük ve dayanıklılık, estetik ve yumuşaklık arasındaki denge nedeniyle en yaygın kullanılanıdır. Polipropilen tipik olarak yeşillik katmak ve peyzaj otları üzerinde bir saz tabakası oluşturmak için kullanılır. Naylon en pahalı ve dayanıklı suni çim iplik malzemesidir, ancak yumuşak değildir. Yaygın olarak yeşil alan yaratmak için kullanılır.

Suni çim iplik ile gerçek çim türlerine benzetmek için çeşitli renklerde, kalınlıklarda ve şekillerde üretilir.

  • ·Yoğunluk
 

Dikiş sayısı olarak da adlandırılan yoğunluk, metre kare başına bıçak sayısıdır. Yapraklardaki iplik sayımına benzer şekilde, daha yoğun bir dikiş sayısı, daha yüksek kaliteli bir çim anlamına gelir.

Daha yoğun çim ürünleri daha dayanıklıdır ve daha gerçekçi bir suni çim görünümü sağlar.

  • ·Hav Yüksekliği
 

Yığın yüksekliği yani suni çim bıçaklarının ne kadar uzun olduğunu ifade eder.

Bir spor sahası, köpek koşusu veya diğer yüksek trafikli alanlar için suni çime ihtiyacınız varsa, 2/3 oranında daha kısa bir yığın yüksekliği arayın.

Bahçe için lüks, gerçekçi bir görünüm sağlamak istiyorsanız ¼ ile ½ ölçülerinde daha uzun hav yüksekliğine sahip suni çimleri tercih edin.

  • ·Yüzey Ağırlığı
 

Yüzey ağırlığı, bir tür çimin metrekare başına kaç kilo malzemeye ihtiyacı olduğunu ifade eder. Yüzey ağırlığı ne kadar fazla olursa, suni çim o kadar kaliteli ve dayanıklı olur.

  • ·Saman Yoğunluğu
 

Saman, doğal çimin tutarsızlıklarını taklit eden, değişen renk, ağırlık ve dokuya sahip ek elyaftır. Genellikle, canlı yeşil, büyüyen çimenin altındaki ölmekte olan alt tabakayı kopyalayan kahverengi lifler içerir.

Ön veya arka bahçeniz için sentetik çim ürünü arıyorsanız, sazlı (samanlı) bir ürün size gerçeğe en yakın görünümü verecektir.

  • ·Dolgu
 

Dolgu, suni çimi bozulmadan tutmada birçok rol oynar. Lifleri dik tutar, çimin kaymasını önlemek için dengeleyici görevi görür ve çimin daha gerçekçi görünmesini sağlar. Dolgu olmadan, çim lifleri hızla düzleşir ve keçeleşir.

Aynı zamanda üzerinde yürüyen ayak ve pati izlerini gizlemenin yanı sıra güneş ışınlarının zararlarından çimi korur.

Dolgu, silika kumu ve kırıntı kauçuğu dahil olmak üzere çeşitli malzemelerden yapılır. Bazı markalar antimikrobiyal, koku önleyici veya soğutma özelliklerine sahiptir.

  • ·Destek
 

Sentetik çim zeminin altında iki kısmı vardır: birincil destek ve ikincil destek. Hem birincil hem de ikincil destekler, tüm sisteme boyutsal kararlılık sağlamak için birlikte çalışır.

Birincil destek, suni çim liflerinin sıralar halinde malzemeye yığılmasına izin veren ve suni çim paneller arasında dikişi kolaylaştıran dokuma polipropilen kumaşlardan oluşur. Başka bir deyişle, çim bıçaklarının/liflerinin dikildiği dayanıklı malzemedir. İyi bir destek çimin esnemesine karşı koyacaktır.

İkincil Destek,genellikle 'kaplama' olarak adlandırılır ve püsküllü elyafları kalıcı olarak yerinde sabitlemek için birincil desteğin arka tarafına uygulanır.

Birincil ve ikincil destek birlikte arka ağırlığı oluşturur. Yoğun trafik görecek herhangi bir kurulum alanı için iyi bir en az 737 gr arka ağırlık şarttır.

  • ·Renk
 

Doğal çimin çeşitli renkleri olduğu gibi, suni çimin de farklı renkleri vardır. Yüksek kaliteli suni çim, gerçek çim görünümünü yansıtmak için bir dizi renk içerecektir. Bölgenizdeki doğal çim türlerini en yakından yansıtan bir renk seçin.

  • ·Alt taban
 

Suni çimi doğrudan toprağa yerleştirmeye çalışırsanız, ıslak ve kurak mevsimlerde toprak genişledikçe ve daraldıkça çim yüzeyinde bozulmalar yaşarsınız. Bu nedenle, kaliteli suni çim kurulumu için iyi bir alt tabana sahip olmak çok önemlidir.

Alt temel, suni çimin altında sıkıştırılmış kum, ayrıştırılmış granit, nehir kayaları ve çakıldan oluşan bir tabakadır. Sentetik çiminizin temeli görevini görür ve uygun drenajı sağlamak için doğru malzemelerden oluşması gerekir.

  1. 3. Suni Çim Çeşitlerini Karşılaştırın
 

Artık suni çim dünyasındaki terminolojiye aşina olduğunuza göre, mevcut farklı suni çim ürünlerini karşılaştırmak için ihtiyacınız olan bilgilere sahipsiniz. Her sentetik çim ürününde bulacağınız birkaç özellik:

  • ·Saman Rengi
  • ·Bıçak Şekli
  • ·Yoğunluk
  • ·Yaprak Yüksekliği
  • ·Drenaj
  • ·Antimikrobiyal Özellikler

Ancak bu özelliklerin hepsi aynı derecede önemli değildir ve her birinin ağırlığı kurulum alanının konumuna ve amacına bağlı olacaktır. Projeniz için hangi özelliklerin en alakalı olduğunu öğrenmek için okumaya devam edin.

  1. 4. Bütçe ve Finans
 

Bir suni çim kurulumu bütçenizi zorlayabilir ancak ne kadar ödeyebileceğinizi tartarken sadece etiket fiyatından daha fazlasına ihtiyacınız olacaktır.

Sahte çim ile gerçek çim karşılaştırıldığında, su ve bakımdaki uzun vadeli tasarruflar tek başına suni çimin yaklaşık üç ila beş yıl içinde kendini amorti etmesini sağlar.

Sentetik çimin diğer finansal faydaları, biçme/ayıklama/gübreleme için daha az güçlük, artan ev değeri ve estetik kaldırım çekiciliğini içerir.

Birçok çim şirketi suni çim yatırımınızda size yardımcı olacak finansman seçenekleri sunar.

En İyi Suni Çim Hangi Özelliklerde Olmalıdır?

Bilmeniz gereken her şeyi size aktardığımıza göre, en iyi suni çimi bulmak için aramanız gereken en önemli özellikleri sıralayacağız.

Tek bir "en iyi" ürün olmadığını unutmayın - ideal çim, kurulum alanına ve kullanım amacına bağlı olarak farklı olacaktır. Bununla birlikte, aşağıda ele aldığımız temel unsurlar evrenseldir.

  1. 1. Yoğun Yaya Trafiğine Dayanıklı
 

Farklı çim ürünleri, farklı kullanım miktarlarına ve yaya trafiğine dayanacaktır, bu nedenle, atacağınız her adıma dayanacak bir çim seçin.

  • ·Suni çiminiz çocukları ağırlayacak mı?
  • ·Ya evcil hayvanlar?
  • ·Eğer öyleyse, kaç tane ve ne sıklıkla?

Bunu bilmek doğru çim seçimi için önemlidir.

  1. 2. Yemyeşil Görünümlü
 

Çim için yemyeşil, eksiksiz bir görünüm sizin için önemliyse, yığın yüksekliğine, samana, dolguya ve yoğunluğa ekstra dikkat edin.

Bu unsurların her biri, en iyi suni çim ürünlerinin doğal görünümüne katkıda bulunur.

  1. 3. Dayanıklı ve Uzun Ömürlü
 

Suni çimi 7/24 sıcakta, soğukta, güneşte, tozda ve yağmurda kullanacağınızı unutmayınız. Bölgenizde yaygın olan hava koşullarına dayanacak özelliklere sahip bir ürün seçin.

Suni çim yapımında kullanılan malzemelerin son derece dayanıklı olduğunu ve yalnızca ara sıra bakım için sulamanız gerektiğini unutmayın.

  1. 4. Esnek Yapılı
 

En iyi suni çim, darbelere dayanacak şekilde tasarlanmıştır. Çim lifleri, üzerinden geçtiğinizde dik konuma dönmelidir. Bu kısmen liflerin yapısından ve kısmen de kullanılan dolgudan kaynaklanmaktadır. Çim kurulumlarımızda yuvarlak silis kumu dolgusunu öneriyoruz. Silis kumu sentetik çimi tıpkı gerçek gibi esnek ve serin tutar.

  1. 5. Kaliteli Drenaj Sistemi
 

En iyi suni çimi seçerken kaliteli bir çim drenaj sistemi önemli bir husustur. Su ve evcil hayvan idrarının çiminizden ve aşağıdaki alt tabana geçebilmesi önemlidir. Bunu yapmak için, sıvıların çimin desteğinden geçmesi gerekir.

İki tür çim arkalık veya drenaj sistemi vardır: %100 geçirgen ve delikli.

%100 geçirgen destek, su ve evcil hayvan idrarının çimdeki herhangi bir noktadan doğrudan geçmesine izin verir. Bu drenaj sistemi, kıyıya yakın ıslak alanları ile evcil hayvanların bulunduğu çimenler veya su basmasına veya su birikmesine eğilimli alanlar için idealdir.

Delikli destek,birkaç cm de bir drenaj deliklerine sahiptir ve nadiren aşırı akıntı gören kuru alanlar için en iyisidir.

  1. 6. Gerçekçi Renkler
 

Modern sentetik çimin güzelliği, sadece doğal çime ne kadar benzediği değil, aynı zamanda farklı çim türlerini ne kadar yakından taklit edebildiğinden gelir. Yakın plan bir gerçek çim fotoğrafı çekin. Çiminiz için suni çimin rengini ve dokusunu seçerken bunu bir kılavuz olarak kullanın, böylece çiminizin çevredeki çimlerle eşleşeceğinden emin olabilirsiniz.

  1. 7. Antimikrobiyal Özellikler
 

Çimde sık sık evcil hayvanınız veya çocuklarınız vakit geçirecek ise antimikrobiyal özelliklere sahip bir suni çim ürününü düşünmelisiniz. Bu ürünlere üretim sürecinde antimikrobiyal katkı maddeleri eklenir.

Ekip Spor’un en iyi suni çim ürünlerinde bulunan ve "Mikroplara karşı güvenli” olarak adlandırılan antimikrobiyal destek, evcil hayvan idrarından kaynaklanan kokuların yanı sıra mikrop ve bakterilerin birikmesini önler.

  1. 8. Saygın ve Güvenilir Çim Montajı
 

En iyi suni çim ürününü seçseniz bile, standart altı bir kurulum, peyzajınızın tüm görünümünü bozabilir. Bu işte deneyim ve uzmanlığa sahip saygın ve güvenilir bir suni çim montaj firması seçin.

Çim üreticilerini karşılaştırırken birden fazla kaynaktan gelen incelemelere göz atın. Şirket, çim ürünleri ve kurulum süreci hakkında istediğiniz tüm bilgileri size sağlamaya istekli olmalıdır. Ekip Spor olarak ürettiğimiz suni çimlerin kurulumunu kendimiz yapıyoruz.

Suni çim montajı nasıl yapılır öğrenmek için tıklayın. 

Piyasadaki En İyi Suni Çim Nedir?

 

Farklı suni çim ürünleri farklı uygulamalara uygundur, bu nedenle "en iyi” suni çim ürünü veya markası yoktur. Alanınız için en uygun suni çim hangisidir sorusu vardır. Aşağıda, belirli uygulamalarda hangi tür çim ürünlerinin en iyi sonucu verdiğini göstereceğiz.

Bahçeler İçin En İyi Suni Çim

Suni çimin en yaygın uygulamalarından biri bahçedir. Bahçe suni çimi için aramanız gereken temel özellikler, orta ila yoğun yaya trafiğine dayanabilen güzel bir yumuşak zemin örtüsü sağlamak için yüksek yüzey ağırlığı ve uzun yapraklı çimlerdir.

Bölgenizde çok fazla şiddetli yağmur görürseniz, maksimum drenaja izin vermek için tamamen geçirgen bir suni çim almalısınız.

Çatılar, Teras, Balkon ve Avlular için En İyi Suni Çim

Şehir merkezindeki daireniz, teraslı veya balkonunuz için suni çim kullanabilirsiniz. Beton veya diğer sert yüzeyler üzerine monte edildiğinden, balkon için en iyi sahte çim, tamamen geçirgen bir desteğe sahip olmalıdır.

Küçük bir teras veya balkon, bir avlunun gördüğü yoğun yaya trafiğini görmeyeceğinden, kısa bir yığın yüksekliği seçebilirsiniz.

Teras için suni çim önerisi içeriğimizi buradan inceleyebilirsiniz. 

Köpekler ve Evcil Hayvanlar İçin En İyi Suni Çim

Suni çimler evcil hayvan dostu olmalıdır.

İster tüm çiminizi değiştirmeyi düşünüyor olun ister evcil hayvan için yaşam alanı oluşturmayı düşünün, köpekler ve evcil hayvanlar için en iyi suni çim, tamamen geçirgen bir desteğe sahip olmalıdır.

Antimikrobiyal özellikleri koku ve bakteri oluşumunu önleyecektir. Evcil hayvanlar için toksik olmayan bir dolgu seçtiğinizden emin olun. Kısa bir yığın yüksekliği de katı atıkların hızlı ve kolay bir şekilde temizlenmesini sağlayacaktır.

Köpekler için suni çim tavsiyesi içeriğimizi buradan inceleyebilirsiniz. 

Yüzme Havuzları İçin En İyi Suni Çim

Birçok ev sahibi, yüzme havuzlarının etrafına suni çim yerleştirmeyi tercih ediyor.

Yüzme havuzları için en iyi suni çim, sıçrayan havuz suyunun su birikintisi oluşturmak ve böcekleri ve pislikleri beslemek yerine dışarı akmasını sağlamak için tamamen geçirgen bir desteğe sahip olmalıdır.

Fazla su nedeniyle, antimikrobiyal katkı maddeleri ve daha düşük yüzey ağırlığı, havuzların veya bahçe havuzlarının yakınındaki suni çim için iyi bir fikirdir.

Golf Sahası için En İyi Suni Çim

Golf sahası için, yaklaşık ½ ila ¾ cm arasında kısa bir yığın yüksekliği seçin. En iyi yeşil çim ürünleri naylon liflere sahip olacaktır. Ayrıca, golf toplarının sürekli olarak yeşil sahada yuvarlanmasını sağlamak için yüksek kaliteli bir dolgu seçin. Spor sahaları için suni çim seçeken dikkatli olun.

Oyun Alanları ve ÇocuK Parkı İçin En İyi Suni Çim

Oyun alanı çimi için tamamen geçirgen bir destek idealdir. Çocuk oyun alanında ihtiyacınız olan son şey durgun sudur. Mikropları, kokuları ve bakterileri azaltmak için bir antimikrobiyal ürün seçin.

 Oyun alanları için en iyi suni çim, ekstra çekiş ve düşmelere karşı yastık görevi gördüğü için iyi bir saman tabakasına sahip olmalıdır. Suni çimin altına ek dolgu için bir köpük alt tabakası bile alabilirsiniz.

Ayrıca, sürekli yaya trafiğine dayanacak kadar dayanıklı olması için iyi bir yüzey ağırlığına sahip bir ürün isteyeceksiniz. Hangi markayı seçerseniz seçin, suni çim kurulumunun altında kaya veya düzensiz alanlar olmadığından emin olmak için zeminin iyi hazırlandığından emin olun. Bu, oyun alanınızın ömrünü uzatacak ve takılma ve düşmelerden kaynaklanan yaralanmaları önleyecektir.

En İyi Suni Çim Nasıl Seçilir?

Neredeyse her iklime, kullanıma, yere ve bütçeye uygun suni çim ürünü var. Ancak sahte çim ürünlerinin hacmi ve çeşitliliği gözünüzü korkutmasın. Birkaç terim ve özelliği öğrendikten sonra, spor sahaları için suni çim veya küçük çocuğunuzun oyun alanı için suni çim olsun, alanınız için en iyi suni çimi bulma yolunda ilerlemiş olacaksınız.

Ekip Spor Türkiye’nin en iyi suni çim üreticisidir. Ayrıca ürettiğimiz suni çimlerin kurulumu da yapıyoruz. Bulunduğunuz yerin ihtiyaçlarını değerlendireceğiz ve özel durumunuz için size ürün önerileri sunacağız. Suni çim satın almak için hemen bizi arayınız.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.