HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Hibrit Çim Nedir?

26-07-2022 15:29
Hibrit Çim Nedir?

Stadyumlarda doğal çimin kullanım zorluğu ve suni çimin doğal dokuyu sağlayamaması yeni bir çim sistemine ihtiyaç olduğunu gösterdi. Bu yeni çim sistemi hem uzun ömürlü hem de 4 mevsim kullanım kolaylığı sağlamalı. Çim üreticileri tüm bu standartları karşılayacak bir çim sistemi üretti.

Hibrit çim ya da melez çim olarak adlandırdığımız bu sistem 4 mevsim kullanıma uygun, uzun ömürlü ve sürekli kendini yenileyen bir sistem. Peki hibrit çim nedir, nasıl yapılır, Türkiye’de hangi stadlarda var ve fiyatları nedir öğrenelim.

Hibrit Çim Nedir?

Güçlendirilmiş doğal çim olarak adlandırdığımız hibrit çim doğal çim ve suni çimin birleşiminden meydana geliyor. Hibrit çim doğal çim tohumlarına suni çim sistemlerinin tutturulması ile üretiliyor. Amaç hava akışının ve güneş ışınlarının yeterli gelmediği alanlarda maksimum zemin kalitesi elde etmektir.

Yeni nesil stadyumlar için uygundur. Uluslararası nitelikteki sahalarda hibrit çim kullanılır. Türkiye’de yeni yapılan tüm stadyumlara hibrit çim uygulaması yapılmaktadır. İngilizcesi Hybrid Grass olarak tanımlanır.

Hibrit Çimin En Avantajlı 15 Özelliği

Hibrit Çimin En Avantajlı 15 Özelliği 

Hibrit çim yeni nesil stadyumlara uygulanan bir sistemdir. Hatta eski stadyumlara yeni zemin çalışması yapıldığı zaman zeminler hibrit çim zeminle değiştirilmektedir. Oyun kalitesinin artmasını sağlayan hibrit çimin bir çok avantajlı özelliği bulunmaktadır.

  1. 1.Dört mevsim kullanıma uygundur.
  2. 2.UV dayanımlıdır, güneşte rengi solmaz.
  3. 3.Kış aylarında donma yapmaz.
  4. 4.Üzerinde su birikintisi oluşmaz.
  5. 5.Kötü hava koşullarında kullanıma uygundur.
  6. 6.Estetik ve şık bir stadyum düzeni sağlar.
  7. 7.Farklı renk alternatifleri vardır.
  8. 8.Güçlü kök yapısı sayesinde çimler zeminden kopmaz.
  9. 9.Futbol kulüplerinin imajını tazeler.
  10. 10.Bakımı kolaydır.
  11. 11.Bakım masrafı oldukça düşüktür.
  12. 12.Doğal ve suni çime oranla daha dayanıklıdır.
  13. 13.Doğal çimde oyun oynama kalitesi sağlar.
  14. 14.Dört mevsim yeşil kalır.
  15. 15.Zemin kendini çok hızlı yeniler ve tekrar kullanıma hazırlar.

Hibrit çim nasıl yapılır?

Hibrit çim stadyumlara yapılırken öncelikle özel üretim suni çimler sahaya serilir. Daha sonra doğal çim tohumları suni çimlerin arasına ekilir. Ardından hibrit yani melez çim oluşumu belenir. Doğal çim büyüdükçe suni çime tutunur ve ortaya hibrit çim çıkar.

Hibrit çim doğal çim gibi zamanla bozulan bir sistem değildir. Aksine suni çim zemine tutunduğu için kopmalar yaşanmıyor. Bu da hem kullanım kolaylığı sağlıyor hem de zemin bozulmuyor. Bu sayede stadyum sahipleri prestijli bir stada sahip olmanın keyfini yaşıyor. Bu nedenle de Türkiye’de bir çok büyük futbol kulübü hibrit çimi stadlarına entegre ediyor.

Hibrit Çim Türkiye Süper Ligde Hangi Stadlarda Var?

Hibrit Çim Türkiye Süper Ligde Hangi Stadlarda Var.jpg 

Hibrit çimin avantajlı özellikleri futbol kulüplerinin ilgisini çekmiştir. Bu nedenle de Türkiye’nin en büyük kulüpleri saha zeminlerini bu melez çime çevirmiştir. İşte Türkiye’de hibrit çim sahaya sahip futbol kulüpleri;

  • Vodafone Park – Beşiktaş
  • Türk Telekom Arena - Galatasaray
  • Şükrü Saraçoğlu – Fenerbahçe
  • Spor Toto Akhisar Arena – Akhisar Spor
  • Şenol Güneş Spor Kompleksi – Trabzonspor

Bu stadyumların yanı sıra yeni hibrit çim saha projelerine başlayan bir çok kulüp bulunmaktadır. Uluslararası standartlara uygun ve dünya kupası maçlarına uygun olan bu zeminleri ülkemizde tüm stadlarda görmeyi umuyoruz.

Hibrit Çim Fiyatları Nedir?

hibrit çim fiyatları 

Hibrit çim üreticisibir çok firma bulunmaktadır. Önemli olan uluslararası alanda akredite almış bir firmadan hibrit çim satın almaktır. Ayrıca hibrit çim satan firmanın ürünü sahaya kurması da önemlidir. Alanında uzman olan Ekip Spor Türkiye’nin ilk ve en iyi hibrit çim üreticisidir. Hibrit çim fiyatları tercih edeceğiniz modele ve tasarıma göre değişmektedir. Güncel döviz kurtları hibrit im m2 fiyatı üzerinde etkilidir. En doğru bilgi için bizimle iletişime geçmeniz yeterlidir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.