Halı Saha Yapımı ve Maliyeti
Halı saha futbolun amatör kulüpler ve kişiler tarafından sıklıkla oynandığı spor sahalarıdır. Bu nedenle günümüzde bir çok yaşam alanında halı saha görmek mümkündür. Lakin halı saha yapımı profesyonel firmalar tarafından yapıldığı zaman daha kaliteli ve güvenli bir spor alanı sunar.
2 çeşit halı saha bulunur. Bunlardan biri açık halı saha diğeri de kapalı halı saha olarak tanımlanır. Açık halı saha üzeri kapalı olmayan, kapalı halı saha ise üzeri tamamen kapalı olan hava şartlarından etkilenmeyen saha çeşididir.
Bu bağlamda Bahceye.com olarak firmamız halı saha yapımı ve anahtar teslimi konusunda alanında uzmandır. Hem spor sahası yapımı için hem de peyzaj için farklı özelliklere sahip suni çim çeşitlerimiz bulunmaktadır. Spor suni çim ile peyzaj suni çim birbirinden farklıdır. Web sitemizi inceleyerek bizden bilgi alabilir ve online alışveriş yapabilirsiniz.
Aşağıda açık halı saha yapımı ve kapalı halı saha yapımı hakkında kapsamlı bilgileri görebilirsiniz.
Açık Halı Saha Yapımı
Açık halı saha yapımı her aşaması özveri ile tamamlanması gereken bir inşaat sürecini kapsar. Çünkü sahanın kalitesi oyuncunun performansını doğrudan etkiler. Kaliteli saha kaliteli oyuncuyu daha iyi yansıtır. Bu nedenle halı saha yapımı tecrübe ve bilgi gerektirir. Buna göre açık halı saha yapımı aşağıdaki gibidir;
1. Halı Saha Arazisinin Seçilmesi
Halı saha arazisin seçerken belediyenin uygun gördüğü alanlar tercih edilmelidir. Çünkü halı saha yaparken öncelikle bağlı bulunduğunuz belediyeden imar izni almanız gerekir. Bu süreçte firmamız size yardımcı olmaktadır.
2. Arazinin Alt Yapı Çalışmalarının Yapılması
Halı saha arazisi seçildikten sonra alt yapı çalışmalarına geçilir. Bu aşamada saha zemini incelenir, kazılır ve zemin suni çim serimi için uygun hale getirilir. Alt yapı çalışmaları esnasında saha altına drenaj kanalları yapılır. Bu drenaj kanalları açık halı saha üzerine kar ve yağmur yağdığı zaman suyun kolaylıkla tahliye edilmesi için yapılan kanallardır.
3. Suni Çim Döşenmesi
Zemin düzeltildikten sonra suni çim döşeme adımına geçilir. Bu aşamada suni çim serimi gerçekleşir. Suni çim serimi yapılırken rulo halinde olan çimler açılır ve saha üzerine serilir. Bu noktada serilen rulolar birbirine geçirilir ve sağlam bir yüzey oluşturulur.
4. Granül Eklenmesi
Suni çimin zemine oturması için granül ekleme yapmak gerekir. Granüller zemin üzerine dökülür ve suni çim zeminin arasında kalan boşluklara dolar. Bu sayede suni çim sıkışır ve darbe esnasında yerinden sökülmez ve kopma olmaz. Granül eklendikten sonra silindirler yardımı ile saha zemini sıkıştırılır.
5. Aydınlatma Sistemlerinin Yapılması
Suni çim seriminin ardından saha aydınlatmaları yapılır. Burada birkaç çeşit aydınlatma bulunmaktadır. Tercihi sizle istişare ederek size bırakıyoruz.
6. Saha Çizgilerinin Çekilmesi
Tüm işlemlerin ardından kale yerine konur ve saha çizgileri çekilir. Böylelikle halı saha tamamlanmış olur. Geriye sadece halı sahanın güvenliğini sağlayacak işlemi yapmak kalır.
7. Halı Saha Etrafına Tel Çit Çekilmesi
Halı sahaların güvenle korunması için etrafının kapalı olması doğru olacaktır. Bu nedenle halı saha projelerinin sonunda saha etrafına çit çekilir. Böylelikle dışarıdan yabancı kişilerin girmesi önlenir. Ayrıca hayvanların girmesini de bu şekilde önleyebilirsiniz.
Açık halı saha yapımı bu şekildedir. Tüm işlemlerin ardından anahtar teslim halı saha sizlere takdim edilir.
Kapalı Halı Saha Yapımı
Kapalı halı saha yapımının ilk 7 aşaması açık halı saha yapımı ile aynıdır. Burada tek farklı olan aşama halı sahanın üzerinin kapatıldığı aşamadır. Şimdi birlikte inceleyelim.
1. Halı saha arazisinin seçilmesi
2. Seçilen arazinin zemin analizinin yapılarak alt yapı çalışmalarının yapılması
3. Suni çimin düzeltilen zemine döşenmesi
4. Granül eklenerek zeminin sıkıştırılması
5. Saha aydınlatmalarının montajı
6. Halı saha zemin çizgilerinin çekilmesi
7. Saha etrafına çit çekilmesi
8. Halı saha üzerinin kapatılması
Son aşama olan halı saha üzerinin kapatılması süreci şöyledir;
Halı sahanın üzerini kapatacak bir çelik konstrüksiyon yapılır. Bu çelik konstrüksiyon güvenli bir şekilde halı sahanın üzerini kapatır. Ardından çelik konstrüksiyon yapının üzeri branda ile kapatılır. Bu sayede halı saha dışarıdan tamamen bağımsız ve kötü hava koşullarından etkilenmeyen bir saha haline gelir.
Kapalı halı sahanın en büyük avantajı 4 mevsim kullanıma uygun olmasıdır. Açık halı sahada ise sadece sıcak havalarda spor yapmak mümkündür. Kışın kapalı halı sahaların tercih edilmesi daha doğru olacaktır.
Halı Saha Maliyeti
Açık halı saha maliyeti ve kapalı halı saha maliyeti birbirinden farklıdır. Kapalı halı saha maliyeti açık halı saha maliyetinden daha fazladır. Çünkü saha üzerinin çelik konstrüksiyon sistem ile kapatılması masraflı bir iştir. Bu nedenle halı saha yaptırırken bu durumu göz önünde bulundurabilirsiniz. Bahceye.com olarak halı saha yapımında bütçe dostu fiyatlar ile sizlere hizmet veriyoruz. Bütçenizi yormadan en kaliteli malzemeler ile halı sahanızın kurulumunu yapıp sizlere anahtar teslim yapıyoruz.
Eğer sizde bütçe dostu fiyatlar ile anahtar teslim halı saha yaptırmak istiyorsanız halı saha maliyeti için bizimle iletişime geçerek detaylı bilgi alabilirsiniz.